Deze workshop is geschikt als bedrijfsuitje, vrijgezellendag, huwelijksfeest, of een vrienden/vriendinnendag.
De bedoeling van de workshop is dat je een servies beschildert. Je hebt de mogelijkheid om een geliefd motief of afbeelding toe te passen op een servies. Een ieder beschildert een onderdeel van het servies. Het servies kan gegeven worden op het/de betreffende feest /huwelijksdag.
Vissen, dieren, bloemen en planten behoren tot geliefde onderwerpen om te schilderen, ook motieven uit andere culturen kunnen worden gebruikt zoals: Chinese, Japanse, Afrikaanse, Franse of oud Griekse en natuurlijk het Nederlandse Delftsblauw kunnen worden nageschilderd. Boeken over keramiek en van kunstenaars zijn voor inspiratie beschikbaar.
De dag van de workshop wordt in overleg vastgelegd.
De workshop duurt ca. 2 uur.

lees meer  >>>

 

 

Je kan van alles maken potten, schalen, wandtegels, maskers of een mens/dier figuur. Je kan de objekten maken door het toepassen van verschillende keramische technieken. Je decoreert het werk door te stempelen of door te tekenen en te krassen in de klei. Het werk kan niet gekleurd worden, omdat het helemaal droog dient te zijn alvorens het te kunnen beschilderen. Dat kan helaas niet in deze korte tijd.
De werkstukken worden na de workshop gebakken en kunnen enkele dagen later worden opgehaald.
De dag van de workshop wordt in overleg vastgelegd.
De workshop duurt ca. 2 uur.

lees meer  >>>

 

 

 

RAKU STOKEN EN ANDERE STOOKTECHNIEKEN
Raku stoken is een stooktechniek die zijn oorsprong vindt in Japan en die gebruikt werd om de thee ceremonie kracht bij te zetten. De theekommen kregen door het glazuur en deze stooktechniek een bijzondere uitstraling. De manier waarop wij de Raku benaderen is meer op de Amerikaanse wijze, die van ‘snel’ resultaat. Deze stooktechniek moet in de buitenlucht in een gasoven worden uitgevoerd.

LEREN DRAAIEN OP DE ELEKTRISCHE DRAAISCHIJF
Een workshop waarbij je de mogelijkheid krijgt om twee dagen te draaien en af te draaien (het afwerken).

WERKEN MET PORSELEIN
De workshop is bedoeld om het materiaal porselein beter te leren kennen en te beheersen.

lees meer  >>>