De bedoeling van de workshop is, dat je een servies zelf beschildert. Als je komt schilderen met een kinderpartijtje dan kan je denken aan het schilderen van dieren, monsters en dino’s, sprookjesfiguren of ridders, indianen of elfjes.
Als je bepaald hebt wat je gaat doen, dan maken je eerst een schetsontwerp met potlood op papier. Hierna ga je met keramische verf en fijne penselen schilderen op het uitgekozen serviesgoed.
De keramische verf wordt in het glazuur op het servies gebrand op 1060 C. Na afkoeling van de keramiekoven is het servies gebruiksklaar en vaatwasmachinebestendig. Het servies wordt na afspraak op een andere dag opgehaald.
De workshop duurt ca. 1.5 uur.

lees meer >>>

 

 

 

Je kan van alles maken, dat kan zijn een pot, een schaal, een kom, een wandtegel of relief, een dier- of mens-figuur of masker.
Je maakt dit door middel van keramische technieken, zoals het opbouwen uit ringen of platen klei of te werken met een gipsmal. Je kan decoreren door te stempelen in de klei en door te tekenen en te krassen. Het werk kan niet gekleurd worden, daar het niet kan drogen in zo'n korte tijd. Het werk wordt in een later stadium gebakken waarna het dan opgehaald kan worden.
De workshop duurt ca. 2 uur.

lees meer >>>