Deze workshop is geschikt als bedrijfsuitje, vrijgezellendag, huwelijksfeest, of een vrienden/vriendinnendag.

De bedoeling van de workshop is dat je een servies beschildert.
Je hebt de mogelijkheid om een geliefd motief of afbeelding toe te passen op een onderdeel van het servies. Het servies kan gegeven worden op het/de betreffende feest/huwelijksdag.
Vissen, dieren, bloemen en planten behoren tot geliefde onderwerpen om te schilderen, ook motieven uit andere culturen kunnen worden gebruikt:
Chinese, Japanse, Afrikaanse, Franse of oud Griekse en natuurlijk het Nederlandse Delftsblauw kunnen worden nageschilderd. Boeken over keramiek en van kunstenaars zijn voor inspiratie beschikbaar. Aan de hand van voorbeelden uit boeken over keramiek bespreken we de afbeeldingen die op het servies geschilderd kunnen worden.

Als het een huwelijk betreft dan kan het een persoonlijk thema zijn (iets wat met de bruid of bruidegom te maken heeft). We werken het idee uit en daarna schilder je dat op het servies.

Als je een 'servies beschilderfeest' gebruikt als bedrijfsuitje dan kan je denken aan het beschilderen van serviesgoed wat op het bedrijf gebruikt kan worden (koffiebekers, theekommen, soepkommen). En ook is het mogelijk om vanuit een thema wat met het bedrijf te maken heeft tot een beschildering te komen.

Als we bepaald hebben wat we gaan doen, dan maak je eerst een schetsontwerp met potlood op papier. Hierna ga je met keramische verf en fijne penselen schilderen op het uitgekozen serviesgoed. De keramische verf wordt in het glazuur op het servies gebrand op 1060 C. Na afkoeling van de keramiekoven is het servies gebruiksklaar en vaatwasmachinebestendig. Het servies wordt op afspraak op een andere dag afgehaald.
De dag van de workshop wordt in overleg vastgelegd.
De workshop duurt ca. 2 uur.

De workshop 'servies beschilderen' kan worden uitgebreid met:
. Demonstratie draaien op de elektrische draaischijf door Marjan de Voogd
. Leren draaien op de elektrische draaischijf door de workshop deelnemers
. Werken met klei (zie workshop: 'werken met klei')

De prijzen zijn per workshop verschillend en afhankelijk van het aantal deelnemende personen. De workshops worden op afspraak de hele week gegeven ook s’avonds, wat je maar wenst..

Bel voor meer informatie:
Ceramics Studio
Marjan de Voogd
Marnixstraat 201
1015 VS Amsterdam
tel. 020 - 625 52 45          print deze pagina