RAKU STOKEN EN ANDERE STOOKTECHNIEKEN
Raku stoken is een stooktechniek die zijn oorsprong vindt in Japan en die gebruikt werd om de thee ceremonie kracht bij te zetten. De theekommen kregen door het glazuur en deze stooktechniek een bijzondere uitstraling. De manier waar op wij de Raku benaderen is meer op de Amerikaanse wijze, die van ‘snel’ resultaat. Deze stooktechniek moet in de buitenlucht in een gasoven worden uitgevoerd. Door het speciale proces ontstaat er veel rook en het is mede daardoor een inspirerende en spannende bezigheid ook omdat de vier elementen aarde, vuur, lucht (zuurstof) en water van essentieel belang zijn.
De eerste helft van de workshop vindt plaats in de Ceramics Studio, waar je het werk van klei maakt. De tweede helft van de workshop (het stoken) vindt in de buitenlucht plaats en duurt meestal een dag.
Je kan je werk aan het eind van de dag meenemen. De plaats waar we gaan Raku stoken ligt altijd buiten Amsterdam (dit i.v.m. het vermijden van de rook overlast).


LEREN DRAAIEN OP DE ELEKTRISCHE DRAAISCHIJF
Een workshop waarbij je de mogelijkheid krijgt om twee dagen te draaien en af te draaien (het afwerken). Je techniek wordt hierdoor aangescherpt. Omdat je een aantal uren achter elkaar draait, leer je de techniek beter te beheersen.


WERKEN MET PORSELEIN
De workshop is bedoeld om het materiaal porselein beter te leren kennen en te beheersen. Door middel van het werken met plakken porselein en het gebruik van gipsmallen en ander ondersteunend materiaal kan je het porselein vormen.
Het porselein komt pas echt tot zijn recht na het stoken. Je moet veel schuren en het werk secuur afwerken om tot een mooi resultaat te komen.

De prijzen die zijn per workshop verschillend en afhankelijk van het aantal deelnemende personen. Aan de hand van het aantal aanmeldingen wordt de workshop ingepland.

Bel voor meer informatie:
Ceramics Studio
Marjan de Voogd
Marnixstraat 201
1015 VS Amsterdam
tel. 020 - 625 52 45          print deze pagina