Je kan van alles maken potten, schalen, wandtegels, maskers of een mens/dier figuur. Je kan de objekten maken door het toepassen van verschillende keramische technieken. Je decoreert het werk door te stempelen of door te tekenen en te krassen in de klei.
Het werk kan niet gekleurd worden, omdat het helemaal droog dient te zijn alvorens het te kunnen beschilderen. Dat kan helaas niet in deze korte tijd. De werkstukken worden na de workshop gebakken en kunnen enkele dagen later worden opgehaald.
De dag van de workshop wordt in overleg vastgelegd.
De workshop duurt ca. 2 uur.

De workshop 'werken met klei' kan worden uitgebreid met:
. Servies beschilderen
. Demonstratie draaien op de elektrische draaischijf door Marjan de Voogd
. Leren draaien op de elektrische draaischijf door de workshop deelnemers

Leren draaien op de elektrische draaischijf door workshop deelnemers
Je gaat dan, afwisselend in groepjes van drie personen, leren draaien op de elektrische draaischijf.
De anderen kunnen er bij komen kijken of werken verder aan hun eigen werkstuk. Je begint met het voorbereiden van de draaiklei, het zogenaamde doorslaan en ontluchten van de klei. Daarna leer je hoe de klei vast te zetten en te centreren op de schijf, dan begin je met draaien.
Het leren draaien op de draaischijf is een moeilijke techniek en deze workshop kan je alleen kiezen in combinatie met de workshop ‘werken met klei’ of bij de workshop ‘servies beschilderen’.

De prijzen zijn per workshop verschillend en afhankelijk van het aantal deelnemende personen. De workshops worden op afspraak de hele week gegeven ook s’avonds, wat je maar wenst.


Bel voor meer informatie:
Ceramics Studio
Marjan de Voogd
Marnixstraat 201
1015 VS Amsterdam
tel. 020 - 625 52 45          print deze pagina