Deze workshop is geschikt voor een kinderpartijtje.

Je kan van alles maken, dat kan zijn een pot, een schaal, een kom, een wandtegel of relief, een dier- of mensfiguur of masker.
Je maakt dit door middel van keramische technieken, zoals het opbouwen uit ringen of platen klei of te werken met een gipsmal. Je kan decoreren door te stempelen in de klei en door te tekenen en te krassen. Het werk kan niet gekleurd worden, daar het niet kan drogen in zo'n korte tijd. Het werk wordt in een later stadium gebakken waarna het dan opgehaald kan worden.
De workshop duurt ca. 2 uur.

De workshop 'werken met klei' kan uitgebreid worden met:
. Servies beschilderen
. Demonstratie draaien op de elektrische draaischijf door Marjan de Voogd
. Leren draaien op de elektrische draaischijf door workshop deelnemers

Leren draaien op de elektrische draaischijf
Het leren draaien op de elektrische draaischijf is zo’n moeilijke techniek, dat je dit alleen kan kiezen bij de workshop ‘werken met klei´ of bij de workshop ‘servies beschilderen’.
Je gaat dan afwisselend in groepjes van drie kinderen leren draaien op de draaischijf. De anderen kunnen komen kijken of verder werken aan het eigen werkstuk. Je begint met het bereiden van de draaiklei, het zogenaamde doorslaan en ontluchten. Daarna leer je hoe de klei vast te zetten en te centreren op de schijf, dan begin je met draaien.

De prijzen zijn per workshop verschillend en afhankelijk van het aantal deelnemende kinderen. De workshops worden op afspraak de hele week gegeven, wat je maar wenst.


Bel voor meer informatie:
Ceramics Studio
Marjan de Voogd
Marnixstraat 201
1015 VS Amsterdam
tel. 020 - 625 52 45          print deze pagina