Het doel van de cursus is om je fantasie en ideeŽn zo goed mogelijk vorm te geven in klei.
Je kan gebruik maken van verschillende kleisoorten; grove, fijne en draaiklei en je kan ook kiezen uit verschillende kleuren aardewerkklei.
Je leert werken met verschillende keramische technieken, zoals het hol opbouwen uit ringen en plakken klei, boetseren en werken met een mal en je kan leren draaien op de schopschijf of elektrische schijf.
Naast deze opbouw technieken leer je ook decoratie technieken zoals werken met reliŽf, stempelen, inkrassen of marmeren en inleggen met verschillende kleuren klei.
Het kleur geven aan je werk kan met van verschillende materialen, bijvoorbeeld engoben, oxyden, majolica, kleurpigmenten, glans of mat glazuur.
Er wordt geschilderd, ingepoetst, gegoten, maar ook geglazuurd in de glazuurkast met een hogedruk glazuurspuit.
Het stoken van je werk gebeurt in een keramiek oven. Alles wordt eerst biscuit en daarna glazuur gestookt. Al het gemaakte werk wat klaar is en uit de oven komt wordt tijdens de les in de groep besproken. Je leert hierdoor goed naar elkaars werk te kijken en leert van elkaars fouten of juist verbeteringen aan te brengen. Dit draagt bij tot het leerproces.
Omdat iedereen persoonlijk wordt begeleid (acht personen per les) kunnen de groepen bestaan uit een aantal beginners en gevorderden. Bovendien inspireren leerlingen in diverse stadia van hun leerproces elkaar. Je kan daarom op ieder gewenst moment gedurende het jaar starten.

Draaien op de elektrische draaischijf
Als je wilt leren draaien op de elektrische draaischijf is het prettig als je al wat ervaring hebt met het werken met klei. Omdat het leren draaien veel oefening vereist is het het beste dat je je de hele cursus (20 lessen) met deze techniek bezighoudt. Er kunnen drie cursisten per les draaien.

De cursus bestaat uit 20 lessen (Ī een half jaar) op een vaste dag/tijdstip.
Voor kosten en data van de cursus:.
De meeste aanmeldingen vinden plaats rond de zomer/kerstvakantie.

Bel voor meer informatie:
Ceramics Studio
Marjan de Voogd
Marnixstraat 201
1015 VS Amsterdam
tel. 020 - 625 52 45          print deze pagina